מדענים צובעים עיניים על ישבנים של פרות כדי למנוע ירי על אריות

זה כנראה הפתרון הכי מוזר שאי פעם שמענו לבעיית הריגת חיות. ולחשוב שהיו אלה מדענים שהמציאו את זה…

הפתרון הוא ציור של עיניים על ישבנים של פרות! בדיוק כך, מסתבר שסמיילי על ישבן של פרה מפחית בצורה דרמטית את כמות האריות שנהרגים בידי חוואים באפריקה, והתוצאות בהחלט חיוביות עד כה.

הסיכוי שאריה יתקוף חיה שמסתכלת לו ישר בעיניים הוא קטן יותר. המשמעות היא מערכת יחסים טובה יותר בין החוואים לאריות. מדענים מאוניברסיטת ניו סאות' וויילס באוסטרליה בוחנים את השיטה. הם הבחינו לראשונה שאריות יקחו צעד לאחור כאשר טרף כמו האימפלה מסתכלת ישר עליהם. זה מה שאמר ניל ג'ורדן, ביולוג מהאוניברסיטה:

"אריות הם צדים בצורה של אמבוש, אז הם עוקבים אחרי הטרף, מתקרבים אליו ואז מזנקים עליו כשהוא לא רואה. אבל במקרה הזה, האימפלה הבחינה באריה. וכאשר האריה הבין את זה, הוא עצר, ולא המשיך בציד".

but

זה דומה לפרפרים שיש להם כנפיים שדומות לעיניים, וכך הם מרחיקים טורפים. אך זו הפעם הראשונה עם טורפים גדולים. אך בהחלט היו צריכים לעשות משהו כאשר נותרו בין 23,000 ל 39,000 אריות בטבע. הם זן פגיע ברשימת הזנים שבסכנת הכחדה.

מסתבר שחוואים שהורים את האריות הם אחד האיומים המרכזיים על הזן.

ג'ורדן הוסיף:

"אזורי השמורות נהיים קטנים יותר, ואריות באים יותר ויותר במגע עם בני אדם, אשר מתרחבים מעבר לגבולות של האזורים המוגנים".

אז אפשר להבין מדוע זה כל כך חשוב למנוע מהאריות להרוג את הבקר, והחוואים יוכלו לחיות איתם בהרמוניה ובשלווה. האם זה באמת יכול לעבוד? לפי בדיקה שנערכה בבוטסואנה התשובה היא 'כן', חד משמעי.



הם ציירו עיניים על שליש מהעדר המכיל 62 פרות. במהלך 10 שבועות של הבדיקה, נהרגו 3 פרות, כולן לא היו עם עיניים צבועות, כשכל הפרות עם העיניים הצבועות שרדו! למרות שהבדיקה נערכה על כמות קטנה מדי של פרות ופרק זמן קצר מדי בשביל לקבל תוצאות חד משמעיות, בזמן הקרוב יערכו בדיקות נוספות בפרקי זמן של 3 חודשים כדי לקבל תשובות יותר מדויקות להאם השיטה הזו אכן עובדת.

ג'ורדן והצוות שלו רכשו משרדי GPS אשר יחוברו לפרות ולאריות על מנת שהם יוכלו לעקוב אחרי התנועה שלהם. התקווה היא שהם יוכלו לעקוב אחרי התנועה ולתעד את רגע המפגש בין שני בעלי החיים, ולבדוק האם העיניים הצבועות אכן עושות את ההבדל לו הם מקווים.

ג'ורדן מסביר:

"זה יתן לנו מידע לגבי החשיפה של פרות צבועות ולא צבועות לסיכון של טורפים, ואיפה הנקודות החמות של העימות ביניהם".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *