כרוב הוא ירק בריא מאוד וגם מגוון מאוד, ויש לו צורות וצבעים שונים.
הוא מציע תועלות בריאותיות רבות, בגלל העובדה שהוא עשיר בנוגדי חמצון, והוא מעולה לעור. יותר מכך, הוא עשיר בברזל, אשלגן, ו-ויטמינים, ואפשר למצוא אותו במאכלים רבים במטבח המערבי והאסייתי. הוא יכול לנקות מרעלים את הכבד והדם, לטפל בדלקת מפרקים ולהעלים פצעונים.
אם תאכלו אותו, הוא יחייה את העור שלכם, ואם תשימו אותו על העור ישירות או יפטר מפצעים, פצעונים, אקנה, אזקמה, פריחות, עקיצות, ועוד. הוא עשיר בויטמין A ו D, מה שמסייע לבריאות העור ושומר עליו מפני קרני UV.
הנה כמה סוגים של כרוב
כרוב ירוק
הכרוב הנפוץ ביותר, עשיר בויטמינים וחומרים מזינים ומוסיפים אותו לארוחות, סלט ותוספות.
כרוב סגול
כרוב סגול הוא יותר צפוף מאחרים ויש לו טעם פלפלי. הוא גם עשיר בהרבה בחומרים מזינים מאשר הכרוב הירוק.
כרוב סבוי
לכרוב הזה יש עלים גדולים וכהים יותר, והוא חיוור או לבן-ירוק. עם העלים של הכרוב הזה אפשר להכין ממולאים שונים.
השיטה
חשוב לציין שכרוב הוא יעיל מאוד בטיפול בכאבי מפרקים, וכך יש להכין את קומפרס הכרוב הזה.
רכיבים:
- כרוב (עדיף כרוב סגול)
- נייר אלומיניום
- תחבושת
הכנה: