אומנות מלווה את האדם משחר ההיסטוריה, והמיחזור? עשורים בודדים. באופן מפתיע השניים הדביקו את הקצב וכתוצאה מכך נולדה אמנות המיחזור. אם בעבר עיקר התרומה האקולוגית הסתכמה בהפרדה בין נייר, זכוכית, פלסטיק ומתכת ו"קליעתם" לתוך המיכל הנכון, הרי שהיום התרומה לכוכב מתאפשרת גם דרך השימוש בחומרים אלו כבסיס ליצירה. בין אם כמחווה אקולוגית או כאמנות אוונגרדית, הרי שמדובר בטרנד פופולארי שרק צובר תאוצה.
מ-הר פסולת לפארק פורח
ב-2005 הממשלה, בראשותו של אריאל שרון, אישרה מהפך כולל שיחול על פני 8,000 דונם. השטח כלל את תל חירייה, בני ברק העתיקה, מרכז המחזור, פארק מנחם בגין- דרום, בית ספר מקווה ישראל ושטחים חקלאיים. המנצח על המיזם הכביר היה פרופ' פטר לאץ (Peter Latz), אדריכל נוף ומתכנן ערים גרמני ששכלל את רסטורציית האזורים המזוהמים לכדי אומנות. על התיכנון היו אמונים טובי האדריכלים מהארץ ומהעולם שיחד יצרו מתווה על בסיס עקרון הקיימות ופיתוח בר-קיימא. בשל כך נעשה שימוש בחומרי בינוי ממוחזרים, הוקמו בריכות אגירה תת- קרקעיות לשימוש חוזר של מי גשמים להשקיית הצמחייה ואף גז המתאן שנשאב מבטן הר הפסולת תורגם לאנרגיה ירוקה. לצד אלו ישנן גם מדשאות ענק, טיילת, בתי קפה, אמפיתאטרון זאת לצד אתרי מורשת ומוקדים ארכיאולוגיים.
פסולת= זהב!
בין אמני המיחזור הידועים ניצב בגבורה יוסי וייס הממיר כל פחית, בקבוק או פקק לכדי דמויות פיגורטיביות, מסק"רים וכבאיות. כשאינו מציג ברחבי הארץ, וייס מטפח מיזם אישי בדירתו הצנועה בה כל מדף גדוש ביצירות מושקעות עד לרמת הפרטים הקטנים ביותר. המסר העומד מאחורי יצירותיו הוא "בכל חומר יש חיים וחבל ללכלך עימם את הטבע".
אל הז'אנר המאוד אינסטנקטיבי בעולם של לימודי אומנות מצטרף גם האמן הבינלאומי HA Schult. לאחר שביקר ב-18 מדינות והוביל לתערוכותיו מעל 20 מיליון מבקרים נפעמים, הפך שולט את ישראל ליעד ה-19 בפסח האחרון. תערוכת המיחזור העולמית נקראת Trash People וכוללת מאות דמויות פיגורטיביות מרהיבות מ-20 טון חומרים ממוחזרים. ברשימת חומרי הגלם מצויים- זכוכית, ברזל, פחיות, חלקי מחשב ועוד.