כמעט תמיד כשאנחנו מבשלים אנחנו לא מסיימים את כל האוכל ושומרים אותו במקרר לפעם אחרת שנהיה רעבים. אך יש מאכלים שאומנם הם יהיו טעימים גם מחר אחרי שנחמם אותם שוב, אבל הנזק הבריאותי שהם עלולים לגרום לנו הוא מפחיד.
הנה 6 מאכלים שאסור לכם לעולם לחמם שוב.
1. תרד, סלרי וסלק
עלים ירוקים כמו תרד, כמו גם סלרי, מכילים כמות גדולה של ניטריט, וכאשר מחממים אותם שוב, עלולים להפוך למסרטנים. אכלו אותם טריים, אם נשאר – זורקים לפח.
2. עוף/הודו
את כל העופות צריך להכין בקפידה ולבשל כמו שצריך על מנת להיפטר מסלמונלה וחיידקים מזיקים אחרים.
חימום מחדש של עוף משפיע על פירוק החלבונים, אז אם אתם בכל זאת בוחרים לחמם עוף יום למחרת, תוודאו שהוא יהיה לוהט.
3. ביצים
ביצים מקושקשות או ביצים קשות יכולות להיות רעילות כשמחממים אותן שוב, מכיוון שהחום מגביר את פיזור החיידקים הקיימים. אלא אם אתם רוצים בעיות קשות בבטן, הימנעו מהשארת ביצים במקרר במהלך הלילה.
4. תפוחי אדמה ובטטה
כאשר משאירים תפוחי אדמה בחוץ בטמפרטורת החדר, יש סיכון שחיידקים ו-וירוסים אחרים יתפשטו על התפודים שלכם. חיידקים נדירים כמו בוטוליזם לא יחוסלו במיקרוגל, אז תתרחקו מתפוחי אדמה שחיממו שוב.
5. פטריות
בדיוק כמו עם עוף וביצים, החלבון בפטריות עלול לגרום לבעיות הם לא מאחסנים אותן כמו שצריך. ניתן לצרוך פטריות מחוממות בשנית אם הן נשמרו במקום קריר עד 24 שעות. יותר מזה – ישר לפח.
6. אורז
נבגים של חיידקים יכולים לשרוד אפילו באורז מבושל, שאם משאירים אותו בטמפרטורת החדר – הם מתרבים! חימום מחדש לא יפטר מהחיידקים, אז שמרו מרחק משאריות אורז.
שתפו את המידע החשוב הזה עם חברים ומשפחה – ותדאגו לבריאות הילדים שלכם!