14 טיפים וטריקים חכמים לבישול שיהפכו אתכם למקצוענים במטבח

אפילו הבשלנים הביתיים הכי מנוסים זקוקים לקצת עזרה במטבח, והרבה פעמים הכרת המתכון הנכון לא מספיקה כדי להכין ארוחות טעימות. למעשה, מתכון טוב הוא לא רק מצרכים נכונים. צריך לדעת גם לתבל, לצלות, לטגן ולאפות נכון. זאת הסיבה שאנחנו לא יכולים להפסיק ללמוד אם אנחנו רוצים להפוך לשף הכוכב של המטבח שלנו.

היום אנחנו חושפים בפניכם כמה מהסודות השפים הטובים ביותר שללא ספק ישפרו את הבישול הביתי שלכם.

kk1

1. הפיכת בשר לעתים תכופות מדי גורמת לו לאבד מהפריכות שלו ואת המיצים הטבעיים, מה שגורם לסטייק שלכם להיות יבש וללא טעמים. האתגר הוא לדעת מתי להפוך את הסטייק. שיטה אחת קלה היא לנענע קלות את המחבת. אם הבשר מחליק בקלות, אז הגיע הזמן להפוך.

2. טיגון אוכל עם יותר מדי שמן זית זו טעות גדולה: הוא מתחיל להעלות עשן בטמפרטורה גבוהה יותר, משפיע על הטעם של המנה והופך אותה לפחות בריאה.

kk2

3. הניחו בעדינות את הביצה בכוס מים קרים. ביצה טרייה תשקע לתחתית ותשכב לרוחב. אם הביצה מתאזנת במים, היא בת כשבועיים-שלושה, אבל עדיין אכילה. ביצה שצפה היא מקולקלת ואסור לאכול אותה.



4. הגשת בשר שבושל לפני רגע זו טעות. קחו כמה דקות לפני שאתם מגישים את הבשר וכך תבטיחו שהמרקם והטעם שלו יהיה אופטימלי.

kk3

5. שכבה של פרוסות לימון בין הדג לגריל לא רק מונעת מהדג להידבק לרשת אלא מוסיפה לו טעם.

6. פזרו תבלינים וקצת מלח וזה ימנע מירקות ושאר דברים להידבק לסכין

kk4

7. אם אתם צריכים לרכך חמאה מהר אבל לא רוצים להמיס אותה, השתמשו בטריק הפשוט הזה: הכניסו כוס מים למיקרוגל, וחממו אותה קלות. לאחר מכן שפכו את המים, והניחו את הכוס החמה מעל החמאה. החמאה תתחיל להינמס לאחר מספר דקות, ותוכלו למרוח אותה בקלות.

8. יין יכול להישאר טרי רק מספר ימים לאחר פתיחת הבקבוק.

kk5

9. הכנסת יותר מדי מזון למחבת בו זמנית זו כנראה הטעות הבישול הכי שכיחה. אם אתם רוצים בשר רך ועסיסי, ולא בשר יבש וקשה, השאירו מספיק מקום בין הפרוסות כדי שלא תהיה צפיפות.

10. כשאתם אופים משהו בתנור, עדיף להוסיף גבינה 5 דקות לפני שמוציאים את המנה מהתנור, אחרת, היא תישרף ותהפוך לשכבה קשה שכמעט בלתי אפשרי ללעוס.

kk6

11. הניחו מגבת מטבח מתחת לקרש החיתוך כדי למנוע ממנו להחליק.



12. אם אתם מכינים פירה, השתמשו בחלב חם בלבד. חלב קר יהפוך את הפירה לאפור.

kk7

13. אם אתם צריכים הרבה ביצים קשות (אם אתם מכינים אוכל לטיול עם הרבה אנשים למשל), אל תשימו אותן בסיר עם מים רותחים. הכניסו אותן לתנור.

14. אם אתם צריכים מיונז אבל לא רוצים ללכת למכולת לקנות, פשוט תערבבו יחד בבלנדר ביצה אחת עם 150 מ"ל שמן זית.

מקור ואיורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *