מחלות לב וכלי דם הן גורם המוות מספר אחד בארצות הברית. בכל 40 שניות אמריקאי לוקה בהתקף לב.
המחלות הללו בדרך כלל קשורות לתזונה לא טובה, מחסור בפעילות ספורטיבית ועישון, אך ישנם גורמים נוספים כמו לחץ וגנטיקה.
רוב התקפי הלב הם תוצאה של מחלת לב כלילית – כאשר העורקים סתומים בפלאק שומני.
אבל שינויים קטנים בתזונה שלכם יכולה להקטין בצורה משמעותית את הסיכון.
הנה 13 מזונות שטובים ללב שלכם ושכדאי לכם להכניס לתפריט היומי שלכם באופן קבוע כדי לשמור על גוף בריא.
1. סלמון
מנה אחת או שתיים של דג בשבוע יכולה להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם ב 36%, כך לפי מחקר שנערך בארצות הברית.
דגים יכולים להיות מועילים מאוד בהפחתת הסיכון למחלות לב, וסלמון שגודל בחווה מכיל קצת יותר אומגה 3 והרבה יותר אומגה 6 ופי שלוש שומן רווי מאשר סלמון מהים. אך סלמון מהטבע מכיל יותר מינרלים, כולל אשלגן, אבץ וברזל.
2. קפה
קפה הוא לא רק משקה טעים עבור כולם, הוא גם מכיל בתוכו הרבה מאוד תועלות בריאותיות.
אבל האם ידעתם ששתיית 3-5 כוסות קפה ביום יכולה להקטין את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
במחקר בו לקחו חלק 230,000 אנשים, אשר פורסם ב JACC: Clinical Electrophysiology, הסיכון לפרפור פרוזדורי או הפרעת קצב, היה קטן בהרבה אצל אלו ששתו קפה באופן קבוע מאשר אלו שכמעט ולא שתו.
3. אגוזים
אגוזים מכילים שומנים בריאים. אלו כוללים חומצות שומן אומגה 3, ושומן חד בלתי רווי, אשר טובים ללב. אגוזים טובים לא רק להורדת רמת הכולסטרול והפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, אלא גם לטיפול בסוכרת וחלק מסוגי הסרטן.
אגוזים לא מלוחים ושקדים הם אופציה מצוינת, ומומלץ לאכול כחצי חופן ביום.
4. אפרסמון
אפרסמון הוא אחד הפירות העתיקים ביותר שיש והוא הגיע לאירופה וארצות הברית בתחילת המאה ה 19.
הוא מלא בויטמינים, כמו ויטמין A ו-ויטמין C, והוא מסייע להוריד את רמת לחץ הדם. החומצה הטאנית והגאלית שהוא מכיל יעילה בהפחתת לחץ הדם והקטנת הסיכון למחלות לב.
5. כורכום
כורכום מכיל מרכיב בשם כורכומין, שהוא המרכיב המרכזי של התבלין. התכונות האנטי-דלקתיות של הכורכומין מועילות לגוף ומסייעות לו להגן על עצמו מפני מחלות לב.
6. תה ירוק
שתיית תה ירוק באופן קבוע מסייעת להקטין את הסיכון למחלות לב וכלי דם. מחקר שנערך באוניברסיטת טוקיו בו השתתפו 40,000 מבוגרים מצא שאלו ששתו תה ירוק (5 כוסות או יותר ביום) היו בסיכון קטן בהרבה לחלות במחלות לב וכלי דם.
7. אבטיח
חוקרים גילו שאכילת אבטיח יכולה להקטין את הסיכון לבעיות לב. במחקר שנערך ב 2014, נאמר למבוגרים שסבלו מעודף משקל ולחץ דם גבוה לאכול אבטיח כל יום, וכתוצאה מכך, לחץ הדם שלהם ירד בצורה חדה.
בנוסף, יש רמות גבוהות מאוד של citrulline באבטיח, שזה חומצת אמינו לא הכרחית אשר מומרת לחומצת אמינו אחרת בשם ארגינין. הארגינין מחזק את תחמוצת החנקן אשר משפרת את זרימת הדם ועוזרת נגד לחץ דם גבוה.
8. קינמון
קינמון הוא לא רק טעים ומשפר את הטעם של מאפים ומשקאות – הוא גם יכול להיות נשק מצוין נגד מחלות לב.
חוקרים מצאו שקינמון עשיר בפוליפונולים, נוגד חמצון עוצמתי שמפחית את הסיכון למוות בטרם עת.
כל סרטן המעי השלישי, כל מחלת לב שלישית וכל שבץ עשירי נגרמים בגלל שאנו לא אוכלים מספיק פירות וירקות, כך לפי ארגון הבריאות העולמי.
9. רימון
רימונים מלאים בפלבנואידים, אשר שומרים על הלב.
מחקרים הראו גם שרימונים יכולים להפחית את הסיכון לטרשת העורקים, ולהקטין את לחץ הדם.
10. שמן זית
לשמן זית יש תועלות בריאותיות רבות מכיוון שהוא עשיר בשומן חד בלתי רווי, יש לו תכונות אנטי-דלקתיות, יכול לסייע להקטין את הסיכון לשבץ ושומר על הגוף מפני מחלות לב.
במחקר שנערך באוניברסיטת אילינוי בשיקגו, חולדות עם אי-ספיקת לב קיבלו תוספי שמן זית כאשר הראו שיפור ברור באיך שהלב החל לשאוב דם.
11. ברוקולי
רוב האנשים יודעים שברוקולי הוא בריא, אך האם ידעתם שהירק הטעים הזה יכול לעזור ללב שלכם?
בנוסף להקטנת רמת הכולסטרול, ברוקולי עוזר לכלי הדם להישאר חזקים והוא בעל תכונות אנטי-דלקתיות.
12. אבוקדו
אבוקדו הראה השפעות חיוביות נגד מחלות לב וכלי דם בגלל הרמה הנמוכה של השומן הרווי שהוא מכיל והרמה הגבוהה של השומן הבלתי רווי שהוא מכיל. השומנים שנמצאים באבוקדו מסייעים לשמור על לב בריא.
בנוסף, אבוקדו מכיל נוגדי חמצון אשר מונעים דלקות ומשפרים את זרימת הדם.
13. אספרגוס
אספרגוס ירוק הוא הרקולס אמיתי במלחמה נגד ליפופרוטאינים בעלי צפיפות נמוכה או LDL, אשר יותר מדי יכולים לגרום לסתימת עורקים.
בין השאר, חומצת האמינו שבאספרגוס מכילה גלוטתיון, אשר מסייעת לשמור על הגוף מפני מחלות לב והזדקנות.
יחד נוסף לעזור לאנשים להיות בריאים יותר ולשמור על הלב שלהם על ידי שיתוף הרשימה החשובה הזו.