מומחים מזהירים: זו הסיבה שאסור לכם לעולם לשטוף עוף לפני הבישול שלו

כמו עם כל דבר בחיים, יש הרבה מאוד דברים שמותר ואסור לעשות במטבח שתמיד יוצרים דיונים מעניינים.

ודיון אחד שאף פעם לא נעלם, וחוזר על עצמו שוב ושוב הוא האם כדאי לשטוף את העוף לפני שמתחילים לבשל אותו.

מתכונים רבים קוראים לשטוף את העוף, ובואו נודה על האמת, אם אתם בקבוצת גיל מסוימת ודאי כבר התרגלתם לזה. אחרי הכל, אין שום דבר מסוכן בניסיון להיפטר מהחיידקים בעזרת שטיפת העופות במים, נכון?

ובכן, יתכן וזו טעות. מומחים טוענים עכשיו ששטיפת עוף היא למעשה הדבר הלא נכון לעשות אם אתם רוצים לשמור על מטבח נקי מחיידקים…

Shutterstock

סקר של ה FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי) חשף ש 67% מהאמריקנים שוטפים את העוף שלהם לפני הבישול. אבל עכשיו מתברר ששטיפת הבשר לפני השימוש יותר מזיקה מאשר מועילה.

במשך זמן רב היו דיונים אינסופיים בנושא, אבל נראה שהדיונים האלה עומדים להיפסק.

נציגים של בריאות הציבור, מומחי חיידקים וכמה שפים מפורסמים מזהירים אנשים מפני שטיפת עופות לפני הבישול.

מנהל המזון והתרופות האמריקאי ממליץ נגד השטיפה, מכיוון ששטיפת בשר נא למעשה מעלה את הסיכוי לפיזור פתוגנים מסוכנים, במקום להיפטר מהם.

"הפעולה הזו אינה מומלצת מכיוון שהשטיפה לא תחסל את הפתוגנים והיא מעלה את הסיכון לזיהום מזונות אחרים ואת משטח העבודה", אמרו במנהל המזון והתרופות האמריקאי.

Shutterstock

הדרך הבטוחה ביותר להבטיח שהאוכל שלכם בטוח ונקי מחיידקים היא לבשל אותו בטמפרטורה המומלצת לפרק הזמן הנכון. החום הגבוה יחסל את החיידקים שגורמים להרעלות המזון השונות, כמו למשל סלמונלה.

אז הנה לכם. אם גם אתם שוטפים את העוף שלכם – אולי זה הזמן להפסיק עם זה.

מה דעתכם על המידע החדש הזה? ספרו לנו מה אתם חושבים בתגובות למטה. אם מצאתם את הכתבה הזו שימושית, שתפו אותה כדי שגם החברים והמשפחה שלכם יהיו מודעים לנושא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *