הדברים שאנו אוכלים יותר מדי הם רעים לנו, וזה נכון במיוחד לגבי מלח.
גוף האדם זקוק לקצת מלח בכל יום מכיוון שהוא מכיל נתרן, אשר משחק תפקיד חשוב בגוף שלנו. הוא מאזן את רמת הנוזלים בגוף ומסייע בצריכת חומרים מזינים אחרים. הוא גם משפיע על רמת ה pH או רמת החומציות בדם.
גוף האדם אינו מסוגל לייצר מלח, מה שאומר שאתם צריכים לצרוך אותו על מנת שהגוף יקבל את הכמויות הרצויות. כאשר הכמויות האלה גדולות מדי, זה עלול להזיק לבריאות, מכיוון שזה יתחיל לפגוע בכליות שלכם. מלח גם מקדם הצטברות נוזלים בגוף מה שמוסיף לעליית המשקל הכוללת של הגוף.
ההמלצה היא לא לצרוך יותר מ 5 גרם מלח ביום. כפית אחת מכילה כ 6 גרם מלח.
למה להגביל את צריכת המלח?
נזק לכליות
כדי לשמור על איזון הנוזלים, הגוף זקוק לכמות קטנה של מלח. אבל כמות גדולה של נתרן היא לא טובה, מכיוון שנתרן יתחיל לפגוע בכליות שלכם.
יותר מדי מלח יגרום לכליות לצבור מים על מנת לדלל את הנתרן בדם, מה שמעמיס על הכליות, וכמובן משפיע על התפקוד שלהן.
מעלה את לחץ הדם
הגורם הראשי למחלות לב וכלי דם הוא לחץ דם גבוה, וצריכה גבוהה של מלח היא אחת הסיבות המרכזיות ללחץ דם גבוה.
רמה גבוהה של מלח בגוף תגרום לירידה ברמת תחמוצת החנקן, מה שאומר זרימת הדם תתקל בהתנגדות גדולה יותר מכיוון שכלי הדם יהיו מוגבלים.
מעלה את הסיכון לסרטן הקיבה
צריכה גבוהה של מלח קשורה לסיכון גבוה יותר לסרטן הקיבה. לפי הקרן העולמית לחקר הסרטן, מלח ומאכלים עשירים במלח הם אחד הגורמים המרכזיים לסרטן הקיבה.
תפריט הכולל בתוכו יותר מדי מלח מונע את פעילות הגנים בקיבה, מה שיהפוך את התסמינים לחמורים יותר. בנוסף, אם תוכלו יותר מדי מלח, הטיפול בסרטן יהיה הרבה פחות אפקטיבי.