אבוקדו הוא מאותה משפחה כמו הקינמון, והוא גדל על עצים המגיעים לגובה של 2 מטרים ויותר. הוא אחד הפירות הבריאים בעולם ויש לו אינספור תועלות בריאותיות.
האבוקדו התגלה לראשונה בפואבלה, מקסיקו, בשנת 10,000 לפני הספירה.
אבוקדו נהיה בשל כשבוע לאחר שקוטפים אותו. הוא עשיר בויטמינים מקבוצת B, ויטמין C, E, ו K, מגנזיום, ברזל, אשלגן, סידן, מנגן, אבץ ונתרן.
אבוקדו עשיר יותר באשלגן מאשר בננה, והוא מפחית את הסיכון לשבץ ומסייע לתפקוד הלב.
אלו התועלות הבריאותיות של האבוקדו:
* מנקה את המעי
* מסייע נגד ריח רע מהפה
* אבוקדו עשיר בפלבנואידים ופוליפנולים, אשר מספקים תכונות אנטי-דלקתיות
* עשירים בסיבים שמסייעים לרדת במשקל, מאיצים את העיכול, ומאזנים את רמת הסוכר בדם
* אבוקדו עשיר בחומצה פולית, אשר מפחיתה את הסיכון למומים בצינור העצבי, שבץ ובעיות לב
* עשיר בלוטאין, אשר מונע בעיות ראייה
* ריכוז הגלוטתיון הגבוה שומר על הלב, מונע נזק של רדיקלים חופשיים, נזק DNA ומאט את קצב ההזדקנות.
* החומצה האולאית באבוקדו מונעת גדילה של תאים סרטניים שונים.
* אבוקדו הוא מקור עשיר של ליצופן ובטא-קרוטן
* עשיר בבטא-סיטוסטרול, אשר מונע הצטברות פלאק בעורקים ומפחית את רמת הכולסטרול הרע והטריגלצרידים בדם
* אבוקדו מונע בעיות כרוניות ומחלות, כמו גם סרטן
* שמן אבוקדו מטפח את העור ומטפל בבעיות עור שונות
לכן, תמיד תאכלו אבוקדו אחד ביום. הבריאות הכללית שלכם תשתפר פלאים, ואתם תרגישו כמו אנשים חדשים. אתם יכולים להוסיף אבוקדו לסלט, לשייק, או אפילו בתור קינוח.
שתפו את המידע החשוב הזה עם החברים שלכם בפייסבוק. הם עוד יודו לכם!