המתכון שכולם מדברים עליו: מרק תפוחי האדמה של סבתא

מרק תפוחי האדמה של סבתא הפך לאחת המנות האהובות באינספור בתים במשך עשרות שנים.

אבל עם הגעתם של מתכונים חדשים ודומים כמו מרק תפוחי אדמה מוקרם או מרק תפוחי אדמה אפוי, המתכון יצא מהאופנה.

למתכון הפשוט צריך רק כמה מרכיבים והטעם שלו מרגיש כאילו התאמצו בשבילו מאוד. זה מתכון מושלם למזג אוויר חורפי ומצוין כשאתם לא מרגישים הכי טוב.

הוא כל כך מגוון ואתם יכולים להוסיף גבינה, בשר או כל מה שאתם רוצים.

גלו איך להכין את המתכון הפשוט אך המספק הזה ואל תשכחו לשתף אותו עם אלו שאוהבים מרק, הם יודו לכם!

מרכיבים

  • 900 גרם תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1/2 כוס בצל קצוץ
  • 1/2 כוס סלרי קצוץ
  • 3 כפות קמח
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 115 גרם חמאה מלוחה
  • 1 פחית חלב מרוכז

הכנה

  1. קלפו את תפוחי האדמה וחתכו לקוביות גדולות. קצצו את הבצל ואת הסלרי והכניסו את תפוחי האדמה, הבצל והסלרי לקמח. הוסיפו מלח ופלפל, והניחו בצד.
  2. המיסו חמאה בסיר גדול. במתכון משתמשים בכ 115 גרם, אבל אתם יכולים לשים פחות או יותר. הוסיפו את תפוחי האדמה לסיר, ערבבו והוסיפו מספיק מים שיכסו את תפוחי האדמה. הביאו לרתיחה.
  3. הוסיפו את החלב המרוכז, הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש לרתיחה איטית, ובשלו בסיר לא מכוסה במשך 25-30 דקות. ערבבו מדי פעם, או עד שתפוחי האדמה רכים.

הרגישו חופשי להוסיף גבינה, בשר או עשבי תיבול. ואז בתאבון!

זה מתכון דומה מאוד למתכון של אמא שלי.

היא לא השתמשה בקמח או סלרי, אלא עם גזר קצוץ והרבה מאוד פלפל שחור.

עם הבצל והפלפל השחור, כאבי הראש והצינון שלנו נעלמו כלא היו.

אל תשכחו להעביר את המתכון הזה לכל החברים והחברות שלכם בפייסבוק!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *