אם אתם רוצים לצרוך בטא-קרוטן, אז גזר הוא הירק בשבילכם. ואם אתם רוצים את צורת הגזר הנוחה ביותר, אין כמו גזר גמדי. הם קטנים, קל לארוז אותם לארוחת הצהריים, ואפשר לאכול אותם מיד.
הם בהחלט פופולריים בעולם המערבי בגלל הנוחות שלהם, מה שהופך אותם לחטיף בריא ונפלא למבוגרים ובמיוחד ילדים.
ובכן, אולי לא…
האם תהיתם מאיפה הגיע הגזר הגמדי? האם זה לא זן קטן של גזר שפשוט גודל קטן?
מסתבר שהגזר הגמדי הומצא ב 1986. חקלאי לקח את כל הגזרים סוג ב' שלו, גילח אותם לגודל קטן, וקרא להם גזר גמדי.
נחזור לימינו. איך מזון שאמור להיות בטוח, פשוט ובריא, הפך להיות מסובך ובעל סכנה פוטנציאלית וקשה לעיכול? ובכן, מסתבר שהגזר הגמדי של היום עובר אמבטיה כלור כדי להוריד ממנו את החיידקים. החיידקים הללו נוצרים מהמכונות שמשתמשים בהם כדי לגלח ולגרום להם להיות קטנים.
כמובן שאף אחד לא רוצה לאכול מזון עם כימיקלים עליו. במיוחד ירק שאמור להיות הכי טבעי שיש.
גזרים רגילים הם טובים בדיוק כמו הגירסא הגמדית והם בריאים ביותר בלי אמבטיית הכלור.
זה מה ש חצי כוס גזר תספק לכם:
* 210% מהמנה היומית של ויטמין A
* 10% ויטמין K
* 6% ויטמין C
* 2% סידן
הם עשירים בנוגדי חמצון ומסייעים במניעת הסרטן. הם מכילים falcarinol שהוא רעלן טבעי, והוא מסייע למנוע מחלות זיהומיות.
הנה עוד כמה תועלות של הגזר הרגיל:
משפר את הזיכרון, שומר על הכבד (מסייע לשמור על אפקטים רעילים מכימיקלים).
גזרים הם נפלאים, פשוט תנסו להימנע מהגרסא הגמדית שלו ובמקום לכו על הגודל המלא.