אבוקדו קיים כבר אלפי שנים ומקורו בדרום מקסיקו וקולומביה.
במהלך השנים הפרי קיבל כינויים רבים ועכשיו הוא חלק אינטגרלי בתפריט היומי של ישראלים ואמריקאים רבים – ולמעשה יש בקליפורניה בלבד יותר מ 80 זנים שונים של אבוקדו.
לא רק שהפרי הזה מגוון וטעים ביותר אלא שהוא גם מאוד בריא בשבילכם. כל כך בריא שמומחי בריאות ממליצים לאנשים לגדל אבוקדו בעצמם כדי לקצור את הפירות – תרתי משמע.
אבוקדו הוא עשיר במינרלים חיוניים רבים, ויטמינים וחומרים מזינים שהגוף שלנו צריך כמו ויטמין E, ויטמין C, ויטמין B5 ו B6, ויטמין K, וכמות גדולה של אשלגן.
זה פרי דל קלוריות שמכיל פחות מגרם אחד של סוכר והוא מכיל חומרים שמשפרים את תפקוד הלב ומפחיתים את רמת הכולסטרול.
אבוקדו מסייע לרדת במשקל, לנקות את הגוף מרעלים, מונע דיכאון, משפר את מצב הרוח ומשפר את איכות השינה.
מאט את תהליך ההזדקנות
בנוסף, אבוקדו יכול לעזור למנוע מחלות כמו סוכרת, השמנת יתר, שבץ, מחלות במערכת העיכול ומחלות לב.
הוא גם יכול להאט את קצב ההזדקנות כששמן אבוקדו מסייע להעלות את רמת הקולגן בעור.
אנחנו יכולים להמשיך עוד ועוד עם רשימת התועלות, נראה שאין לה סוף. יתכן וזו הסיבה של האבוקדו מרקיע שחקים בשנים האחרונות ויש לו ביקוש אדיר – אז למה לא לגדל אותו בעצמכם?
הנה כמה טיפים שימושיים לגידול עצמי של אבוקדו:
- נקו את גלעין האבוקדו, ואז הכניסו לתוכו ארבעה קיסמים במרחק שווה אחד מהשני. לאחר מכן, הכניסו את הגלעין לכוס זכוכית עם מים, ו-ודאו שהמים מכסים 2.5 ס"מ מהגלעין.
- הניחו את הכוס במקום חמים ושמשי. אחרי 2-8 שבועות אתם תבחינו שהגלעין מתחיל לנבוט. כשהשורש מגיע לאורך של 15 ס"מ, חתכו אותו לאורך של 8.5 ס"מ.
- כשהוא יצמח שוב לאורך של 15 ס"מ, העלים יתחילו להופיע והשורשים ייעשו עבים יותר. אחר כך, שתלו אותו באדמת חומוס איכותית בעציץ בקוטר 25-30 ס"מ, כשאתם משאירים את הגלעין חצי חשוף.
- השקו בתדירות גבוהה, ו-ודאו שהעציץ תמיד חשוף לאור השמש. כשגבעול מגיע לגובה של 30 ס"מ, חתכו אותו לגובה של 15 ס"מ כדי לגרום לגבעולים חדשים לנבוט ולצמוח.
יתכן ותצטרכו לחכות כמה שנים עד שהעץ שלכם יתחיל להצמיח פרי אבל כשזה יקרה אתם תוכלו ליהנות מאספקה בלי נגמרת של אבוקדו אורגנו, בריא וטעים.
בבקשה שתפו את זה עם כל החברים הבריאים שלכם ולמה שלא תנסו זאת בעצמכם!