כשאתם אוכלים בננה, אתם עושים זאת בגלל:
א'. אתם אוהבים את הטעם
ב'. אתם יודעים שזה בריא לכם
ג'. מישהו נתן לכם אותה
ד. כל התשובות נכונות
בננות הן עשירות בויטמינים וחומרים מזינים נוספים, ואכילת שתי בננות ביום תעשה ניסית ונפלאות לגוף שלכם.
אך האם ידעתם שצבע הבננה יכול לחשוף הרבה על הערך התזונתי שלה? מירוקה לחומה, קשה או רכה, עם כתמים או בלי כתמים – המראה של הבננה יכול לספר לנו הרבה.
1. לא בשלה וירוקה
בננות ירוקות הן קשות לעיכול אלא אם כן הן מבושלות. אבל ברגע שמבשלים אותן, יש להן טעם של תפוח אדמה והן טעימות מאוד. אנשים המכירים את המעדן הקריבי יודעים שמשתמשים שם בלא מעט מנות בבננות ירוקות. אבל מה שאתם אולי לא יודעים, זה שלבננות ירוקות יש ערך גליקמי נמוך – מושלם עבור אנשים שצריכים לעקוב אחר צריכת הסוכר שלהם.
דבר טוב נוסף בקשר לבננות לא בשלות זה שהן מספקות לקיבה פרוביוטיקה, אשר מחזקת את המערכת החיסונית. בנוסף, בננות ירוקות מכילות עמילן עמיד, סוג של פחמימה שמשפרת את רגישות האינסולין ומורידה את רמת הסוכר בדם.
בגלל תכולת העמילן, בננות ירוקות גורמות לכם להרגשת שובע לזמן רב יותר והן מסייעות אם אתם רוצים לרדת במשקל. הרתיחו אותן, מעכו אותן, או טגנו אותן.
החיסרון? בבננות ירוקות יש פחות נוגדי חמצון מאשר לבננות בשלות. ככל שהפרי בשל יותר כך הוא מכיל יותר נוגדי חמצון.
2. קשות וצהובות
רובנו מעדיפים את הבננות שלנו צהובות ובלי כתמים. בשלב הזה, הבננות מתוקות ובשלות. בננות צהובות מכילות נוגדי חמצון רבים אשר שומרים על הגוף שלנו מפני מחלות, הזדקנות, ובעיות לב.
בננה בשלה בינונית מספרת 37 מ"ג מגנזיום, מינרל חשוב שמסייע למוח להישאר בכושר.
3. עם כתמים
מתוקות, טעימות ועשירות בנוגדי חמצון, בננות עם כתמים עושות ניסים ונפלאות בכל הקשור למלחמה במחלות.
ככל שיש לבננה יותר כתמים, כך היא יותר בוגרת ומכילה יותר מעכבי TNF. מעכבי TNF הם חלבונים אשר מסמנים לתאים להילחם בסרטן ובתאים חריגים בגוף. מחקר יפני מ 2008 הראה שבננות עם כתמים מכילות את החומר הזה.
אם יש לכם קיבה רגישה, אתם תגלו שבננות שכבר עברו את שלב הבשלות האופטימלי הן קלות יותר לעיכול, אך מכיוון שהן מתוקות יותר, הן לא טובות לאנשים הסובלים מסוכרת או אנשים שצריכים לשמור על צריכת הסוכר שלהם.
4. בננות חומות
לא הרבה אנשים אוהבים לאכול בננות חומות. אבל אם אתם רוצים לחסוך קצת כסף, אתם יכולים לקבל הנחות על בננות חומות. קנו קצת, ושימו אותן בשייק או הכינו לחם בננה.
כשהבננות חומות הן מתוקות מאוד ומכילות כמות גדולה מאוד של נוגדי חמצון. הן גם קלות לעיכול ומצוינות אם אתם סובלים מכאב בטן. אתם רק צריכים לוודא שאתם אוכלים את הבננה החומה לפני שהיא נרקבת.
לא משנה איך אתם אוהבים את הבננות שלכם, לכולן יש את התועלות הללו:
* הן מכילות את חומצת האמינו טריפטופן, חומר שהופך בגוף לסרוטונין. סרוטונין הוא חומר שגם נקרא הורמון האושר של הגוף.
*בננות אומנם מכילות כמות לא גדולה של נתרן, אך הן מכילות כמות גדול של אשלגן, אשר שומר על הלב.
*הן מכילות כמות גדולה של ויטמין B6, ומחקרים שונים הראו שהוא מסייע בתסמינים של וסת.
*הפרי מכיל שלושה סוכרים טבעיים – סוכרוז, פרוקטוז וגלוקוז – בשילוב עם סיבים.
מכיוון שבננות מאבדות חלק מהערך התזונתי שלהן עם הגיל, אתם יכולים לאחסן אותן במקרר כדי להאט את קצב ההזדקנות שלהן. תיהנו מבננות בבוקר, בצהריים או בערב, וגלו את ההשפעה החיובית והמדהימה שיש להן על הגוף שלכם!