פרוסת לימון או שתי טיפות מוסיפות טעם למים, על זה כולם מסכימים. אבל האם זה בריא?
ובכן, אחרי שתקראו את הכתבה, אנו בטוחים שדעתכם תשתנה באופן דרסטי.
כשאתם הולכים למסעדות, ברוב המקומות מוסיפים פרוסת לימון למים או לקולה שלכם. אך ישנה סיבה מצוינת למדוע עליכם לבקש מעובדי המסעדה לא לעשות את זה…
שלא תטעו, ללימון יש יתרונות בריאותיים רבים הוא מצוין עבורכם. הוא עוזר לגוף להיפטר מרעלים, והוא גם מצוין לעור שלכם. אבל בכל הנוגע למשקאות במסעדות, לעולם אל תוסיפו לימון.
מקום נפלא לבקטריות וחיידקים
במחקר שנערך בשנת 2007, מדענים בחנו 76 לימונים מ 21 מסעדות שונות. המטרה שלהם? לראות כמה חיידקים הלימונים מכילים.
התוצאות היו מזעזעות ביותר. כמעט 70% מהפירות היו מכוסים בחיידקים שיכולים לגרום לוירוסים ומחלות.
בתחקיר שנערך מאוחר יותר, חדשות ABC חשפו שחצי מכל הירקות במסעדות שנבדקו הכילו חלקיקי צואה אנושית.
למה לעולם לא לשים לימון במשקה
אז מה הסיבה לכך שיש כל כך הרבה חיידקים בלימונים? ובכן, החוקרים הבחינו שעובדים רבים במסעדות לא שטפו ידיים לפני שטיפלו בלימונים. זה אומר שהפירות באו במגע עם חיידקים מהשירותים, ידיות של דלתות, אנשים אחרים, ועוד.
במילים אחרות, עדיף לוותר על הלימון במים או בקולה.
זה כמובן מגעיל ביותר, וגם יכול להזיק.
רוב האנשים לא מודעים לזה, אז שתפו את זה כדי ליידע את החברים והמשפחה שלכם!