האם אתם מרוקנים או הקומקום בכל פעם שאתם מרתיחים מים? או שאולי אתם מכינים ביצה קשה ולא רוצים לבזבז את המים שנותרו…מה אתם עושים איתם?
בדרך כלל אתם לא זורקים את המים, הם פשוט יושבים להם בקומקום לפעם הבאה שתרתיחו אותם. נשמע בלתי מזיק בעליל, נכון? ובכן, לא! ההיפך הוא הנכון.
בואו נסתכל מקרוב על מה שקורה כאשר מים רותחים. במבט ראשון, אתם רואים בועות קטנות ואדים, אבל קורה דבר נוסף ברמה הכימית. על ידי הרתחת אותם המים מספר פעמים, תכולת החמצן משתנה וחומרים מסוכנים מתחילים להצטבר. אפשר להרגיש את ההבדל בטעם עם תה: הטעם של תה ממים טריים יהיה שונה לגמרי מאשר תה עם מים שהורתחו שוב.
הרתחת מים היא דרך נפלאה להרוג חיידקים, אבל כאשר אתם מרתיחים מים שוב ושוב, גזים מסוכנים וחומרים רעילים כמו ארסן, ניטרט ופלואוריד יכולים להיווצר כתוצאה משינוי המבנה הכימיקלי. מחקרים רבים הראו את הקשר בין הפלואוריד לאפקט המזיק שיש לו על מערכת העצבים והמוח.
אחרי כל התהליך הזה, אתם לא רק שותים מים, והמינרלים שלמעשה טובים עבורכם, כמו סידן, עלולים ליצור בעיות ולגרום לאבנים בכליות.
אז זאת הסיבה מדוע לא מומלץ להרתיח מים פעמיים. כמובן, שהנזק נגרם כאשר צורכים את המים בכמויות גדולות. כמות קטנה סביר להניח שלא תגרום לבעיה ברצינית, אבל אולי כדאי שתשקו את העציצים עם המים שנותרו בקומקום – להם זה לא מזיק בכלל.
אתם בהחלט צריכים להיזהר אם אתם מרתיחים את אותם המים באופן קבוע.